Lichtmanagement

Lichtoplossingen op maat

De perfecte lichtoplossing komt neer op het vinden van een optimale balans tussen lichtsturing en de individuele lichtsituatie in een ruimte. Nieuwe technologieën maken het mogelijk om lichtbediening steeds beter af te stemmen op de veranderende gewoontes van de mens. Daarnaast vinden we het natuurlijk ook belangrijk dat ingenieurs en elektriciens goed overweg kunnen met onze producten, wat resulteert in een professionele projectbegeleiding.

 

Energiebesparing

Natuurlijk daglicht is nog steeds de meest zuinige verlichting. Dankzij de integratie van daglicht- en aanwezigheidssensoren in onze efficiënte LED-armaturen kan onze klant profiteren van een hoogwaardig daglichtmanagement. Onze armaturen met dimfuncties zijn bijzonder installatie- en gebruiksvriendelijk door de toepassing van DALI-sturingen, afstandsbedieningen, enz. Individueel ingestelde DALI-armaturen laten toe om flexibel in te spelen op veranderingen in de omgeving, wat gunstig is voor de besparing van energie.

 

Veiligheid

Licht stimuleert een gevoel van veiligheid, terwijl duisternis al snel angst en paniek inboezemt. In onze lichtsystemen kunnen daarom noodmodules worden geïntegreerd. Alle noodzakelijke testruns worden volgens regelmatige intervallen automatisch doorgevoerd zodat er op elk moment licht kan worden gegarandeerd. Ook kunnen onze systemen op centrale noodbatterijen of aparte noodcircuits worden geschakeld.

 

Welzijn

De natuur laat ons zien welk effect licht kan hebben op de stemming van de mens. Alleen al subtiele wijzigingen in witte tinten volstaan om onze gezondheid en prestaties te beïnvloeden. Als er onvoldoende daglicht beschikbaar is, biedt 'Tunable white' de mogelijkheid om de kleurtemperatuur van het kunstlicht aan te passen volgens ons levensritme. De juiste kleurtemperatuur op het juiste moment kan bijvoorbeeld het leven op kantoor een stuk aangenamer maken en de concentratie verbeteren.