Project in de kijker: Axa

Verzekeringsgroep AXA verhuisde in 2017 zijn Belgische hoofdzetel van de rand van Brussel in Watermaal-Bosvoorde naar het hartje van Brussel. Een nieuw hoofdkantoor om maximaal aan de verschillende noden van de AXA-medewerkers te beantwoorden en de tevredenheid van de AXA-medewerker te realiseren.

Multiline heeft voor dit project maatwerklichtlijnen voorzien, met geïntegreerde noodunits en ook daglichtsturing waarbij de lichtlijnen volledig uitgelijnd zijn met de plafondpanelen. Via lichtberekeningen konden we lichtpieken vermijden en aan elke werknemer op elke plek een optimaal lichtcomfort bieden. Daarnaast zorgen de ledboards ervoor dat we de warmtehuishouding kunnen controleren en zo duurzaamheid kunnen garanderen.

Bij de lichtlijnen van de traphallen hebben we ook de contouren gevolgd van de traptreden zelf. Daar zitten ook ledboards in verwerkt. Deze ledboards zijn perfect uitgelijnd met de bochten. Anderzijds is er ook noodverlichting in voorzien, daar zijn tevens lichtberekeningen voor gemaakt zodat we voldoen aan de Europese norm.